MCI-NL in samenwerking met De Grensruiters Hunsel

Het outdoor dressuurweekend van 8 t/m 10 juni 2018, georganiseerd door De Grensruiters te Hunsel is tevens het kwalificatieweekend voor de Iberische paardeneigenaren in het Zuiden van het land. Vraag je MCI deelnemerspas aan en schrijf je in via de website van de organisatie of MijnKNHS en rijdt naast je gewone KNHS proeven, tevens de MCI- kwalificatie!

 

MCI-NL

MCI, oftewel Masters Caballos Ibéricos wordt geïntroduceerd in Nederland. De competitie waar al jaren lang maar liefst 7 Europese landen strijden om de Europese titel: “Master van het Iberische paard”. Deze competitie is ontstaan uit liefde en passie voor de PRE en PSL en is in alles gericht om deze paarden op hun sterke punten te beoordelen. Ruim 300 Iberische paarden reizen elk jaar af naar het Internationale kampioenschap in één van de deelnemende landen. De deelnemers strijden in 6 levels (waarvan level 6 de Grand Prix is) voor een individuele Mastertitel en vertegenwoordigen daarnaast hun land. Stichting MCI-NL is opgericht om deze competitie in Nederland te introduceren en is doelgericht om in 2018 met de beste Nederlands, Iberische dressuurcombinaties te verschijnen op het Internationale kampioenschap.

 

Iberische paarden

Alleen een PRE of een PSL met stamboek-papier komt in aanmerking voor het Internationale kampioenschap. Cruzado’s (minimaal 50% Iberisch bloed) zijn van harte welkom op de kwalificaties en het Nationale kampioenschap.

 

Hoe doe ik mee om uitgenodigd te worden voor het Internationale kampioenschap, wat dit jaar in Addington (UK) is?

Je dient ten eerste in het bezit te zijn van een Iberisch paard. Daarnaast dien je een  MCI deelnemerspas aan te vragen, via het aanvraagformulier op de  website van MCI. Deze pas is combinatie gebonden en is één kalenderjaar geldig. Ook dien je je te kwalificeren voor het Nationale kampioenschap, georganiseerd op 2 september 2018. De basisdressuur dient zich te kwalificeren door eenmalig een scoren van 62,0% te behalen op een  door ons aangewezen kwalificatiewedstrijd. De subtop kan zich kwalificeren door een protocol met een percentage van 60,0% of hogere op te sturen. De kwalificatiewedstrijden zijn door het hele land te vinden en zijn in samenwerking met barokke en reguliere wedstrijdorganisaties. Het reglement van de betreffende wedstrijdorganisatie wordt aangehouden, zo ook de proeven die worden uitgeschreven. Op het Nationale kampioenschap dient men de MCI proeven te rijden, deze zijn te vinden op de website. De deelnemer bepaalt zelf welk level wordt gereden op het kampioenschap.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de competitie precies inhoudt, de agenda, de MCI-proeven en/of de reglementen ? Bezoek de site: www.mci-nl.nl

 

Hunsel, april 2018